Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратницю Щербаня вирішили посадити

Понеділок, 22 травня 2006, 17:56

Прокуратура Сумської області домоглася рішення суду про взяття під варту колишньої начальниці обласного управління з захисту прав споживачів.

За інформацією помічника прокурора Зарічного району Наталії Марченко, прокурор області заявив клопотання про зміну чиновниці запобіжного заходу з підписки про невиїзд на утримання під вартою через те, що обвинувачувана з лютого місяця не була в суді.

Підсудна посилала телеграми з проханням перенести розгляд справи на іншу дату в зв'язку з хворобою, однак, за даними прес-служби прокуратури області, жодних підтверджуючих документів з медичної установи вона не надала.

Суд задовольнив клопотання прокуратури: тепер, щойно буде встановлено місцезнаходження обвинувачуваної, її очікує слідчий ізолятор.

Як відомо, у січні минулого року прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу в частині 2 ст. 368 Кримінального кодексу щодо начальника обласного управління у справах захисту прав споживачів громадянки Ж.

Підставою для цього стали матеріали перевірки обласного управління СБУ, з яких випливало, що в 2004 році (під час губернаторства Володимира Щербаня, у чию "донецьку команду" пані Ж. входила) підозрювана, займаючи відповідальне службове становище, неодноразово вимагала й одержувала хабара від двох робітниць одного з товариств з обмеженою відповідальністю за невживання заходів щодо проведення перевірок.

21 січня 2005 року чиновниця була піймана співробітниками служби безпеки на гарячому – під час одержання 1500 гривень, які були в неї вилучені.

Слідчий відділ прокуратури області справу розслідував і з обвинувальним висновком направив на розгляд у Зарічний райсуд. Тоді чиновниця обмежилася легким переляком – штрафом у 5 тис. грн., хоча державний обвинувач вимагав п'ять років позбавлення волі.

Прокурор області вніс апеляцію на м'якість призначеного покарання. У січні поточного року апеляційний суд Сумської області вирок скасував і направив справу на новий судовий розгляд.

Справа кількаразово призначалася до розгляду, однак підсудна, за даними прокуратури області, у суді з'явилася тільки в лютому поточного року, а потім узагалі зникла, порушивши до того ж запобіжний захід – підписку про невиїзд.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...