Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" Україні нічого не винен, тому що нічого не підписував

Вівторок, 23 травня 2006, 09:30

"Газпром" вчасно оплачує послуги з транспортування газу через Україну.

Про це повідомляє агентство нафтової інформації з посиланням на прес-службу "Газпрому".

"Газпром" вчасно, у встановлений контрактом термін, здійснює оплату послуг по транспортуванню газу по території України", - сказав представник компанії.

Раніше в.о. директора з фінансових і інвестиційних питань "Нафтогазу" Ярослав Діковицький заявив, що "Нафтогаз" повністю розрахується з "РосУкрЕнерго" за поставлений природний газ після того, як "Газпром" оплатить надані "Нафтогазом" послуги з транзиту природного газу через українську територію.

"Безумовно, ми розраховуємося за газ. Поточні зобов'язання "Нафтогазу України" перед "РосУкрЕнерго" - близько 400 млн. дол. Найближчим часом ці зобов'язання будуть погашені", - заявив Діковицький.

Він пояснив, що поточна заборгованість "Нафтогаза України" перед "РосУкрЕнерго" виникає через розрив між часом оплати поставленого газу і часом оплати "Газпромом" послуг по транзиту.

"Є різні дати розрахунків росіян за транзит і нас - за імпортований газ", - сказав Діковицький.

Крім того, на його думку, на розрахунки впливає те, що дотепер не затверджено фінплан "Нафтогазу", "яким визначаються витрати і розмір дефіциту коштів компанії".

Діковицький уточнив, що "Нафтогаз України" підписав надані "РосУкрЕнерго" акти виконаних робіт з постачань газу, у результаті чого виникли поточні зобов'язання перед "РосУкрЕнерго".

Тим часом "Газпром" поки не підписав акти виконаних робіт, що підтверджують надання "Нафтогазом України" послуг з транзиту газу.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: