Рибачук порівняв себе з Пугачовою і Галкіним

Вівторок, 23 травня 2006, 10:35

Голова секретаріату президента Олег Рибачук спростовує чутки про свою можливу відставку.

"Знаєте, я якось сказав дружині: у Росії є тема — одружився/не одружився Галкін на Пугачовій. А в нас тема: звільнять/не звільнять Рибачука... Став трохи рідше проводити брифінги, виходить, справа йде до відставки. Не з'явився на покладанні вінків, або на нараді — виходить, звільнений", - сказав він в інтерв'ю "Делу".

За словами Рибачука, це іноді нагадує інформаційну війну.

"Реагувати на таке — невдячна справа. Тому що потрібно працювати. Почасти підливають масла у вогонь і кадрові зміни в країні. Раніше це називалося "карусель" — закручується такий рух кадрів, і усі починають думати, хто і куди? Ну і, звичайно ж, мій клуб фанів теж переживає, щоб я не залишився не при справах", - сказав він.

Говорячи про процес створення коаліції в парламенті, Рибачук зазначив, що президент Віктор Ющенко "не розуміє, чому він затягується".

"Саме тому Ющенко став більше уваги приділяти фактору стабілізації коаліції. Він каже, що жодними запевненнями в особистій дружбі і любові не замінити фактор відсутності довіри між учасниками коаліції", - сказав він.

На питання, чи знає сам президент, якою буде коаліція, Рибачук відповів:

"Президент навіть знає, яким буде уряд. Ющенко концептуально, без прізвищ бачить його склад. Він бачить прем'єра. Але каже про те, що в нього є 15 днів для того, щоб вислати прем'єру свої вимоги. Але поки він виставляє вимоги до коаліції".

Коментуючи чутки про можливе призначення лідера УНП Юрія Костенка на посаду секретаря РНБО, Рибачук сказав:

"У пресі обговорюється багато прізвищ. Я знаю думку президента — він може ухвалити нестандартне рішення. Президента цікавить сильний менеджер, людина, здатна, наприклад, ефективно працювати з Росією. Тому що Рада нацбезпеки — це орган, що має вирішувати питання енергетичної безпеки, земельної власності й інші стратегічні задачі".


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування