Єхануров сказав Жовтяку: "До побачення. Йди працюй", а він піде до суду

Вівторок, 23 травня 2006, 11:41

Рішення про звільнення Євгена Жовтяка з посади голови Київської облдержадміністрації остаточне, й в області буде призначено нового керівника, заявив прем'єр Юрій Єхануров.

"Рішення ухвалене, й у Київській області буде новий голова обласної держадміністрації. Крапка", - сказав він в ефірі "Радіо Ера" у вівторок.

"Оцінку йому дали. Усе. До побачення. Йди, працюй", - додав прем'єр.

Єхануров зазначив, що таке саме рішення ухвалене щодо багатьох інших областей, і зараз йде важка робота з підбору нових керівників у них.

За словами прем'єра, багато нових керівників не відчувають своєї відповідальності. "Вони хочуть увесь час бути в опозиції. Тобто бути під владою й в опозиції одночасно. Так не буває", - сказав він.

Водночас прихильники УНП, членом якої є Жовтяк, вимагають від прем'єра відкликати своє подання президенту про його відставку.

Вони звинувачують Єханурова в дезінформуванні президента з приводу погіршення соціально-економічних показників у Київській області і не виключають можливості судового позову до нього.

"Ми будемо використовувати всі передбачені законом методи і, можливо, подамо в суд на Єханурова, тому що за дезінформацію він підлягає кримінальній відповідальності", - заявив депутат Київоблради, член центрального проводу УНП Микола Стельмах у ході акції протесту під будинком Кабміну у вівторок у Києві.

В акції беруть участь близько 200 осіб - представники УНП і Соцпартії.

Учасники акції тримають плакати з написами: "Київщина каже: Так - Жовтяк!", "Президент! Не віддай Жовтяка на розтерзання аматорам землі!", "Бий наших, щоб Регіони сміялися!", а також близько 10 плакатів з назвами населених пунктів і районів Київської області, що підтримують нинішнього голову обладміністрації.

Біля будинку уряду видно також велику кількість державних прапорів і прапорів політичних сил, а також масу повітряних кульок жовтого і блакитного кольорів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування