ЮЩЕНКО І КОМПАНІЯ СТВОРИЛИ СВІЙ ЄЕП

Вівторок, 23 травня 2006, 12:27

На саміті ГУАМ створено нову організацію "За демократію і економічний розвиток".

Про це повідомив президент України Віктор Ющенко на прес-конференції після зустрічі лідерів ГУАМ.

"Сьогодні, 23 травня 2006 року, ми, президенти Азербайджану, Грузії, Молдови й України підписали декларацію про створення організації "За демократію й економічний розвиток" ГУАМ", - зачитав Ющенко відповідний документ.

За словами Ющенка, ключовими цілями діяльності організації є "формування демократичного простору, безпеки, гуманітарного і соціального розвитку, євроінтеграція і євроатлантична інтеграція".

Також створена зона вільної торгівлі між Україною, Грузією, Молдовою й Азербайджаном. "Наступним етапом буде організація наших відносин в галузі уніфікації митних, прикордонних служб", - сказав Ющенко.

У декларації також наголошено, що організація відкрита для вступу інших держав, які поділяють її цілі та принципи.

Статут організації, який підписали глави держав-учасниць ГУАМ, підлягає ратифікації парламентами країн-учасниць.

Статут організації передбачає створення Ради на чотирьох рівнях – глав держав, міністрів закордонних справ, національних координаторів та постійних представників. Також передбачено створення постійного секретаріату Організації у Києві.

Статут також передбачає укладення окремої міжнародної угоди з метою визначення обсягу привілеїв та імунітетів, необхідних для досягнення цілей ГУАМ, повідомляє прес-служба президента.

Також на саміті ГУАМ Молдова передала право головування Україні, таким чином головуючим в ГУАМ став Віктор Ющенко, повідомляють Українські новини.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування