Єхануров ставить Тимошенко планку, що під силу тільки йому?

Вівторок, 23 травня 2006, 13:31

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров заявляє про поставлену задачу збільшити обсяг надходжень іноземних інвестицій в Україну в 10 разів у найближчі п'ять років.

Про це говориться в посланні Єханурова, що було зачитано в Лондоні в ході проведення другого Українського інвестиційного саміту, організованого інститутом Адама Сміта.

"Поліпшення інвестиційного клімату є одним із пріоритетів розвитку України. Ми ставимо перед собою задачу збільшити обсяг надходжень іноземних інвестицій у 10 разів у найближчі п'ять років", - передає слова прем'єра "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим Єхануров означив ряд заходів, спрямованих на досягнення цієї мети, серед яких - значне скорочення частки держвласності в економіці, гарантування прав власності і "призупинення реприватизації".

Також серед запропонованих заходів значне дерегулювання підприємницької діяльності, прийняття низки законодавчих і нормативних актів з питань регламентації ведення бізнесу.

Підвищення рівня діяльності акціонерних товариств, активізація податкової системи і низка інших заходів також пропонуються прем'єром.

Єхануров зазначив, що проведення саміту "збігається в часі з формуванням нового уряду в Україні".

"Важливо, що рекомендації цього форуму будуть враховані під час розробки програми новоствореного Кабінету міністрів", - запевнив прем'єр-міністр.

Крім того, Єхануров висловив думку про те, що "період загострення політичних процесів в Україні завершився".

"У найближчі роки президент, уряд і парламент будуть конструктивно взаємодіяти з метою реалізації державної політики, стратегічними елементами якої залишаються європейська інтеграція і пов'язані з нею економічні реформи", - зауважив прем'єр.

"Реалізація такої політики дасть можливість Україні максимально використовувати існуючий у неї потенціал", - додав він.

Як відомо, у першому кварталі 2006 року приріст іноземних інвестицій в Україну склав 922,5 млн. дол., що в 3,9 разів більше, ніж за аналогічний період у 2005 році.

З лютого до вересня 2005 року прем'єр-міністром була лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування