Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурора хочуть притягти до кримінальної відповідальності

Вівторок, 23 травня 2006, 14:36

Представник інтересів матері загиблого журналіста Георгія Гонгадзе адвокат Андрій Федур вимагає притягти до кримінальної відповідальності генпрокурора Олександра Медведька й інших посадових осіб прокуратури за розголошення державної таємниці у "справі Гонгадзе".

Відповідну заяву він подав до прокуратури Києва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Щодо Медведька... прокуратура міста Києва повинна порушити кримінальну справу і притягти до кримінальної відповідальності, як і інших винних осіб", - заявляє Федур.

За його словами, вони винні в передачі даних, "які, внаслідок порушення законодавства про державну таємницю втратили державну таємність і, за висновком державного експерта з питань таємниць Євдокимова (заступника міністра внутрішніх справ), одержали статус конфіденційної інформації, яка є власністю держави".

У заяві зазначається, що, "починаючи з 15 лютого 2005 року, державним експертом з питань таємниць генпрокуратури не були виконані вимоги закону по віднесенню до державної таємниці інформації, що з'явилася в матеріалах кримінальної справи".

За твердженням Федура, вимоги зазначеного закону також не були виконані щодо інших посадових осіб Генпрокуратури.

"Інформація, що містилася в матеріалах кримінальних справ і складала держтаємницю, поширювалася в ЗМІ. Документи, що складають держтаємницю, надавалися установам держави Ізраїль посадовими особами Генпрокуратури під час розшуку генерала Пукача", - йдеться в заяві.

Федур вважає, що Медведько не вжив відповідних організаційно-правових заходів для охорони державної таємниці і не притяг до відповідальності винних.

Адвокат також звернувся до Верховної Ради з проханням розглянути питання про висловлення недовіри генпрокурору і до президента Віктора Ющенка з проханням про відсторонення Медведька від виконання службових функцій в галузі державних таємниць і обов'язків генпрокурора для "об'єктивного визначення його провини прокуратурою м.Києва".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування