Англійцям в Україну і хочеться, і колеться

Вівторок, 23 травня 2006, 14:38

Посол Великобританії в Україні Роберт Брінклі говорить про успішність роботи британських компаній на українському ринку, відзначаючи при цьому наявність проблем, у тому числі і корупцію.

Про це Брінклі заявив у вівторок у Лондоні, виступаючи на другому українському інвестиційному саміті, організованому інститутом Адама Сміта.

Разом з тим посол відзначив бажання британської влади працювати з українцями з метою продовження здійснення реформ і побудови вільного ринку.

Брінклі докладно зупинився на питаннях приватизації й інвестиційної діяльності в Україні.

Навівши приклад з приватизацією "Криворіжсталі", він висловив думку про те, що Україна встановила "високі стандарти для майбутніх пропозицій", коли були забезпечені прозорі і справедливі умови.

Разом з тим Брінклі відзначив, що загальний рівень прямих іноземних інвестицій в Україну майже не змінився.

"З огляду на позитивні зміни, що мали місце торік, чому ж бізнес ще коливається у відношенні України? Деякі з цих причин відомі: на кожен позитивний приклад ("Криворіжсталь") мається негативний", - зауважив посол.

"Компанії, що працюють в Україні, зіштовхуються з великою бюрократією. На всіх рівнях, як на національному, так і на місцевому, залишається корупція", - додав він.

У той же час Брінклі відзначив "повільність, складність і незграбність українських судів і існування сумнівів у відношенні незалежності суддів".

"Я радий, що по всіх цих напрямках президент і уряд розуміють, що ці проблеми необхідно вирішувати", - сказав він.

За словами посла, британські компанії "з успіхом працюють в Україні". "Британські компанії бачать потенціал на ринку України. Наші цифри за минулий рік показали, що ріст британського експорту в Україну склав 25%. Це нас заохочує", - підкреслив він.

У зв'язку з цим дипломат висловився за необхідність продовження роботи з метою поліпшення інвестиційного клімату.

"Британський уряд і моє посольство в цьому плані хоче допомогти. Ми будемо продовжувати тісно працювати з урядом України. Це внесе вклад в єдину мету: побудова демократичної України з вільним ринком", - зазначив посол.

"Але для цього необхідні важкі реформи. Разом з тим це дозволить привести Україну до СОТ і в Євросоюз", - додав Брінклі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування