Росіяни думають, що без них Ющенко і К˚ не обійдуться

Вівторок, 23 травня 2006, 15:56

Жодні організації на пострадянському просторі без Росії не можуть бути ефективними.

Так вважає голова комітету з міжнародних справ Ради Федерації Росії Михайло Маргелов, повідомляють РИА Новости.

"Будь-яка дружба проти, будь-яке партнерство проти (Росії) - неефективні", - підкреслив Маргелов, коментуючи у вівторок журналістам зустріч лідерів країн ГУАМ, що відбувається у вівторок у Києві.

Він зазначив, що всі країни ГУАМ "тісно прив'язані до економіки Росії, як і інші країни СНД, оскільки всесоюзний розподіл праці в рамках СРСР не подолано".

"У зв'язку з цим говорити про те, що будь-які організації, що виникають на території колишнього СРСР, можуть бути ефективні, у першу чергу економічно, без Росії не доводиться", - підкреслив Маргелов.

Водночас перший заступник міністра іноземних справ Росії Андрій Денисов заявив, що МЗС Росії не бачать антиросійської складової в саміті ГУАМ.

"Жодної антиросійської складової ми не бачимо, це справа тих країн, що зібралися в Києві. Подивимося, про що вони домовляться", – сказав Денисов, повідомляє Обком з посиланням на "УНІАН".

За його словами, у російської сторони викликає запитання не стільки сам ГУАМ, скільки "гіллястість міжнародних організацій на Чорноморському просторі".

"Є організації, перевірені життям, з певними традиціями, і, відверто кажучи, нам здається, що потрібно зосередитися на поліпшенні роботи тих організацій, що накопичили певний потенціал, але якщо комусь хочеться зробити щось нове – це їхня справа, і ми до цього не маємо жодного відношення", – додав він.

Як відомо, у вівторок керівники країн ГУАМ підписали декларацію про створення "Організації за демократію й економічний розвиток – ГУАМ", устав організації, а також спільну декларацію голів держав організацій з питань врегулювання конфліктів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News