Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" та соціалісти побилися за правду. Та перемогли

Вівторок, 23 травня 2006, 17:21

Головою Одеської облради обрано представника Партії регіонів Миколу Скорика, який досі працював заступником голови правління АКБ "Імексбанк".

Його обрали переважною більшістю голосів. В голосуванні взяли участь 95 депутатів облради із 116 зареєстрованих у сесійній залі.

Раніше, під час відкриття першої сесії Одеської облради п'ятого скликання відбулася сутичка між представниками Партії регіонів та Соцпартії з приводу питання легітимності проведення засідання.

Зокрема, у вівторок першу сесію Одеської облради о 15:00 відкрив член облтервиборчкому Микола Лобанов, який представляє у виборчкомі обласну організацію Партії регіонів.

Однак одразу ж заступник голови і секретар облвиборчкому Олена Івченко та Оксана Тимченко зробили публічні заяви у сесійній залі облради про те, що обласний тервиборчком не уповноважував Лобанова відкривати і вести пленарні засідання сесії.

"Голосування з цього приводу в обласній виборчій комісії не було, а тому сесію не можна вважати легітимною", - наголосила Тимченко.

Після цього Івченко оприлюднила одержану близько 14:00 телеграму з Кишинева від голови Одеського облтервиборчкому Володимира Білоусюка, завізовану місцевим лікарем Кожухарем.

Зокрема, про те, що Білоусюк перебуває у Кишиневі у зв'язку з тяжкою хворобою свого батька і прибуде до Одеси 24 травня.

А у вівторок вранці перша сесія Одеської облради протягом години не могла розпочати роботу через відсутність Білоусюка, якого ніде не могли знайти.

Лобанов зачитав прізвища новообраних депутатів облради, а голова робочої групи з підготовки сесії, член Партії регіонів Микола Тиндюк почав вести сесію.

Група активістів Партії регіонів почала витискувати з президії членів облтервиборчкому, які скандували: "Усе, що тут твориться, незаконно".

Пізніше на засіданні було створено шість депутатських фракцій. Зокрема, до фракції Партії регіонів увійшли 49 депутатів, до фракції БЮТ – 14, до Народного блоку Литвина – 11, до блоку Наталі Вітренко – 10, по 5 до фракцій Партії пенсіонерів та "Нашої України".

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...