Підприємства Ахметова запевняють, що вони майже кращі друзі податкової

Вівторок, 23 травня 2006, 17:32

Підприємства Групи "СКМ" платять податки вчасно й у повному обсязі.

Так у департаменті корпоративних комунікацій СКМ прокоментували підсумки наради в Державній податковій адміністрації з підприємствами гірничо-металургійного комплексу у зв'язку зі скороченням у поточному році податкових відрахувань підприємствами галузі.

Як підкреслили в СКМ, одним із принципів, закладених в основу діяльності компанії, є "робота відповідно до чинного законодавства України, зокрема частини про сплату податків".

У прес-службі підконтрольних СКМ Північних і Центрального гірничо-збагачувальних комбінатів надали квартальні дані, відзначивши, що в першому кварталі зафіксоване зниження фінансових показників порівняно з 1-м кварталом минулого року і, відповідно, зниження платежів.

Так, ЦГЗК закінчив перший квартал 2006 року з чистим прибутком 61,6 млн. грн., ПівнГЗК - з чистим прибутком 156,22 млн. грн. (прибуток комбінатів порівняно з аналогічним періодом 2005 року знизився більш ніж втричі. Так, у 1-му кварталі минулого року чистий прибуток ЦГЗК склав 222 млн. 814 тис. грн., ПівнГЗК – 501,1 млн. грн.).

За інформацією прес-служби, у бюджет ПівнГЗК у першому кварталі 2006 року сплатив 75,7 млн. грн. податку на прибуток (у першому кварталі 2005 року відрахування ПівнГЗК в бюджети всіх рівнів, не тільки податку на прибуток, склали 172,5 млн. грн.).

Коментуючи тезу податківців про те, що однією з причин зниження сплати податків у галузі є робота деяких підприємств ГМК через офшори, у прес-службі відзначили, що ЦГЗК і ПівнГЗК "працюють за прозорими схемами, комбінати не працюють з офшорними зонами і цілком виконують вимоги українського законодавства".

У прес-службі ГЗК також повідомили, що з початку року комбінати неодноразово проходили перевірки податкової інспекції, за результатами яких "податківці підтверджували прозору роботу підприємств".

На підконтрольному СКМ "Єнакіївському металургійному заводі" повідомили, що в січні-квітні 2006 року завод збільшив платежі в бюджет на 36,4% (на 2,724 млн. грн.), у порівнянні з січнем-квітнем 2005 року - до 10,204 млн. грн.

Як уже повідомлялося, 18 травня глава ДПАУ Олександр Кирєєв провів нараду з представниками підприємств ГМК у зв'язку з різким зниженням розрахунків з бюджетом підприємствами галузі в січні-квітні 2006 р.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування