Євреям і неграм все важче живеться в Україні

Вівторок, 23 травня 2006, 17:50

В Україні серед основних порушень проти прав людини почастішали напади расистського характеру.

Про це у вівторок на прес-конференції повідомила голова "Міжнародної амністії" в Україні Наталя Дульнєва.

За її словами, це нова проблема для України.

"Зараз з різних регіонів країни надходять повідомлення про антисемітські і расистські напади", - сказала Дульнєва.

Так, наприклад, на синагоги і центри єврейських громад в Івано-Франківську, Ізмаїлі, Житомирі і Києві нападали вандали, а стіни вірменської церкви у Львові були розписані антисемітськими й антивірменськими гаслами і малюнками.

Крім того, у 2005 році в Києві скінхеди напали на американського дипломата африканського походження.

Серед старих проблем, що на сьогодні залишаються в Україні, прес-секретар "Міжнародної амністії" в Україні Ірина Федорович назвала катування і жорстоке поводження з затриманими й ув'язненими.

Вона відзначила, що у вересні 2005 року генпрокурор заявив про порушення більш ніж 226 справ за фактами застосування співробітниками міліції катувань і жорстокого поводження. На сьогодні жодна з цих справ не доведена до логічного завершення.

Крім того, вона заявила, що умови утримання в більшості місць попереднього ув`язнення не відповідають міжнародним стандартам.

Також, згідно доповіді "Міжнародної амністії", Україна залишається однією з основних країн-постачальників чоловіків, жінок і дітей, яких продають за кордон.

До проблем з прав людини, які на сьогодні існують в Україні, представники Міжнародної амністії віднесли і справу Георгія Гонгадзе.

Зокрема, як відзначила Федорович, Європейський суд з прав людини ухвалив, що при розслідуванні справи Гонгадзе Україна порушила три статті Європейської конвенції про захист прав людини й основних свобод.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News