З України вигнали грузинського "злодія в законі" Тараса

Середа, 24 травня 2006, 10:21

У середу вранці у міжнародному аеропорту "Бориспіль" до Грузії було депортовано грузинського кримінального авторитета Таріела Поцхверія, відомого в кримінальних колах на прізвисько "Тарас".

Про це повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України.

За інформацією співробітників департаменту, депортацію здійснено згідно з рішенням суду за порушення Поцхверію українського міграційного законодавства.

За даними грузинських правоохоронців, у минулому засуджений чотири рази Поцхверія був "коронований" на так званого "злодія в законі" і систематично брав участь в так званих "злодійських сходках", де вирішувалися питання перерозподілу кримінальних сфер впливу.

У Грузії Поцхверії інкримінують порушення двох статей Кримінального кодексу ("Злодійство в законі", "Напад на адміністрацію установи попереднього розслідування і виконання покарання, створення злочинного угруповання або активна участь в такому угрупованні").

За даними МВС Грузії, саме Поцхверія керував масовими заворушеннями в’язнів 27 березня 2006 року, під час якого тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали співробітники адміністрації ізолятора № 5 м. Тбілісі, а також інші співробітники правоохоронних органів Грузії.

На Батьківщині йому загрожує 15 років ув’язнення.

Поцхверію затримали 7 квітня в м. Саки АР Крим.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...