Єхануров до кінця тижня визначиться зі спадком

Середа, 24 травня 2006, 11:26

Кабінет Міністрів має намір протягом тижня (24-31 травня) визначитися з черговим підвищенням цін на електроенергію і газ для населення з 1 липня.

Про це сказав прем'єр-міністр Юрій Єхануров, відкриваючи засідання Кабміну в середу.

"Я порушую питання на тиждень: чи будемо ми приймати рішення по підвищенню тарифів з 1 липня або залишимо цю тему наступникам", - сказав Єхануров, повідомляють Українські новини.

При чому Єхануров відзначив, що перед прийняттям цього рішення будуть заслухані думки всіх міністрів.

Сам Єхануров виступає за підвищення тарифів на газ і електроенергію для населення, тому що вважає, що в іншому випадку це негативно позначиться на галузі і закладе проблеми в осінньо-зимовий опалювальний період 2006/2007.

Говорячи про необхідність прийняти принципове рішення з цього питання протягом тижня Єхануров підкреслив, що з 25 травня Кабмін буде знаходитися у відставці в зв'язку з складанням повноважень перед новообраною Верховною Радою, і продовжить виконувати свої обов'язки до формування Ради і нового Кабміну.

Єхануров також доручив звільненому Верховною Радою з посади міністра палива й енергетики Івану Плачкову обґрунтувати необхідність одночасного підвищення тарифів на електроенергію і газ і обговорити можливість розподілу їхнього підвищення.

Єхануров також доручив усім міністрам провести наради з керівниками галузевих підприємств про підвищення зарплати працівникам, що, на його думку, необхідно зробити одночасно з підвищенням тарифів на електроенергію і газ для населення.

Єхануров також відзначив, що до 10 липня має намір обговорити підвищення тарифів на газ електроенергію з асоціацією міст, а також обговорити рівень платежів за енергоносії.

Як повідомлялося, НКРЕ ухвалила рішення з 1 травня на 25% підвищити тарифи на електроенергію і газ для населення.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування