Тимошенко звинувачує соратників Януковича у підкупі її депутатів

Середа, 24 травня 2006, 13:48

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що представники Партії регіонів намагаються підкупити її депутатів.

"За останні два тижні до майже 20 депутатів від БЮТ звернулися люди, яких уособлюють з Партією регіонів, вони пропонували від 1,5 до 10 млн. доларів за голосування за Януковича", - сказала Тимошенко на прес-конференції.

Вона зазначила, що депутати БЮТ самі повідомили їй про це: "Хочу попередити, що перед тим, як йти на таку зустріч, вони у мене відпрошуються".

"І наступного разу на такі зустрічі вони прийдуть з диктофонами і міні-відеокамерами. І ще візьмуть з собою Луценка", - додала Тимошенко.

У той же час вона зазначила, що в проекті коаліційної угоди є механізм, який зобов'язує депутатів усіх трьох фракцій демократичної коаліції проголосувати за узгоджену кандидатуру прем'єра.

"Якщо хтось із депутатів після рішення коаліції не голосує за прем'єра, то є 81 стаття Конституції, і цей депутат міняється на іншого, який поділяє бачення розбудови коаліції. А коаліція ще раз голосує за цю ж кандидатуру прем'єра", - додала Тимошенко.

Однак під час прес-конференції Тимошенко і лідер СПУ Олександр Мороз розійшлися у думках, чи діє імперативний мандат.

"Конституція не передбачає імперативний мандат і не заперечує його. Тому деякі правовідносини треба викласти у вигляді спеціального закону", - зазначив Мороз.

"Можливий варіант, що під час голосування за прем'єра дехто голосуватиме не так, як визначила фракція. Але ми знайдемо цьому запобіжники", - додав він.

При цьому Тимошенко заявила, що "немає жодних сумнівів" у тому, що імперативний мандат діє вже тільки на ґрунті 81 статті Конституції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування