Єхануров проігнорував протест профспілок?

Середа, 24 травня 2006, 14:13

Уряд і профспілки поки не досягли взаєморозуміння з питання підвищення тарифів на енергоносії і створення системи соціального захисту населення.

Про це заявив заступник голови профспілок Сергій Українець за підсумками переговорів на засіданні уряду в Києві в середу.

"Уряд продемонстрував нерозуміння проблем свого народу, вони захоплені своїми проблемами, що вважають першочерговими", - сказав Українець.

"Це дитячі ігри в переговори", - прокоментував голова центрального комітету профспілки працівників вугільної промисловості Віктор Турманів.

За словами членів делегації профспілок, відсутність на переговорах прем'єра Юрія Єханурова і відведення на них усього "двох хвилин" підтверджує припущення, що "Кабмін не збирався серйозно розглядати це питання".

Після переговорів профспілки ухвалили резолюцію на Майдані Незалежності, в якій звернулись до президента Віктора Ющенка, Верховної Ради, політичних партій з вимогою вжити дієвих заходів у зв’язку з масовим порушенням конституційного права людини на достатній життєвий рівень.

Згідно з резолюцією профспілки вимагають призупинити підвищення цін і тарифів для населення.

Фото прес-служби профспілок

"Вимагаємо негайно провести переговори уряду з профспілками та затвердити комплекс заходів соціального захисту, які забезпечать населенню справедливу компенсацію втрат від підвищення цін і тарифів", – зазначається в резолюції.

Також профспілки закликали населення "стати єдиним фронтом на захист своїх прав, сказати рішуче "ні" протиправним діям влади" і пообіцяли звернутися до міжнародних організацій з проханням надати підтримку діям профспілок "проти антисоціальної політики уряду України".

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування