Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" розвалиться, а Мороз проспіває "лебедину пісню"?

Середа, 24 травня 2006, 15:11

Вибори 2006 року стали початком якісно нового етапу розвитку партійної системи України, вважає політолог Володимир Фесенко.

Як сказав Фесенко на прес-конференції в середу, зараз очевидні два лідери, які приділяють велику увагу розвитку партійних структур і які будуть продовжувати розвивати цей процес - Партія регіонів і Блок Юлії Тимошенко.

Водночас політолог зазначив кризу в структурі "Наший України". Він не виключив розпад цієї сили, тому політолог упевнений, що зараз проблема президента не у відновленні свого іміджу, а саме у формуванні політичної бази, у тому числі і зміцненні політичної структури "Нашої України".

Фесенко припустив, що нинішня каденція Верховної Ради стане для Олександра Мороза "лебединою піснею", а для самої Соцпартії на сьогодні є серйозна загроза поглинання з боку БЮТ, тому що, зазначив Фесенко, БЮТ сильніше, організованіше, ніж соціалісти, до того ж деякі представники БЮТ заявляли про вступ до Соцінтерну.

Для тих, хто програв вибори, Фесенко бачить два виходи. Перший - зливатися з більш великими гравцями і другий - це укрупнення, і об'єднання низки невеликих партій. "Наступив час сильних, великих гравців", - підкреслив він.

Говорячи про можливість розпуску Верховної Ради, Фесенко зазначив, що він невигідний "Нашій Україні".

Політолог вважає електорати політичних сил досить стабільними, тому прогнозує, що великих змін у перевагах після виборів не буде.

Водночас він переконаний, що під страхом розпуску парламенту коаліція все-таки буде сформована. При цьому протягом трьох років буде кілька форматів коаліції, але остання буде підтримувати президента.

Представник "RЕР group" Євген Копатько, у свою чергу, зазначив, що суспільство в цілому не сприймає так звану велику коаліцію. Водночас, за його словами, електорат Партії регіонів більш лояльно ставиться до великої коаліції, ніж електорат "помаранчевих" сил.

З цього приводу Фесенко додав, що жоден варіант коаліції не підтримується більшістю в суспільстві, тому співпраця з опозицією - неминуча.

"Продовження війни між "помаранчевими" і "блакитними" згубне для України", - вважає експерт.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування