Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ "сплив" в Астрахані, прикупивши нафтогазову компанію?

Середа, 24 травня 2006, 19:01

Компанія RosUkrEnergo AG спростовує інформацію про покупку контрольного пакета акцій ВАТ "Астраханська нафтогазова компанія" (АНГК).

"RosUkrEnergo не купувало "Астраханську нафтогазову компанію". Угоди не було", - заявив Агентству газової інформації представник RosUkrEnergo.

Тим часом, міністр земельних відносин Астраханської області Ніна Попова заявила, що RosUkrEnergo стала власником 74,87% акцій АНГК. За її словами, RosUkrEnergo купило акції АНГК місяць тому.

В уряді Астраханської області підтвердили цю інформацію.

"RosUkrEnergo викупило 74,87% акцій "Астраханської нафтогазової компанії". У результаті угоди відбулися зміни в структурі компанії", - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що головою ради директорів АНГК став співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ. Генеральним директором компанії призначено Віталія Захарова, колишнього керівника ТОВ "Астраханьгазпром".

У середу в адміністрації області відбулася офіційна зустріч астраханського губернатора Олександра Жилкіна з Фірташем, якого було представлено на зустрічі як голову ради директорів АНГК.

На зустрічі також був присутній Захаров, призначений гендиректором АНГК.

"У регіон входить великий інвестор, у задачі якого входить розробка й освоєння Правобережного газоконденсатного родовища і будівництво переробного підприємства з глибокою переробкою", - заявив Жилкін на зустрічі з Фірташем і Захаровим.

На даний час у планах АНГК - розробка правобережної частини Астраханського газоконденсатного родовища площею 655 кв. км. В уряді відзначили, що компанія також планує побудувати газопереробний завод з глибокої переробки вуглекисневої сировини.

Як відомо, 50% акцій РосУкрЕнерго належать ОАО "Газпром", українські бізнесмени Фірташ та Іван Фурсін є власниками відповідно 45% і 5% акцій.


"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...