Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна і Грузія гримнуть дверима СНД вже восени?

Четвер, 25 травня 2006, 10:20

Питання про можливий вихід України і Грузії з СНД у ході засідання Ради голів урядів Співдружності в Таджикістані не обговорювалося.

Про це повідомив виконавчий секретар СНД Володимир Рушайло, передає Інтерфакс.

"До компетенції Ради голів урядів входження або не входження тієї чи іншої країни не входить, це компетенція Ради голів держав", - заявив Рушайло в четвер на прес-конференції за підсумками засідання Ради голів урядів СНД в Душанбе.

За його словами, ніяких офіційних документів на цей рахунок поки що керівні органи Співдружності не одержували.

"Поки є обговорення і висловлення точок зору", - підкреслив Рушайло.

Відповідь виконавчого секретаря СНД на питання про можливість виходу України і Грузії з СНД була дуже коротка, вона зайняла менше хвилини.

Наступний Саміт голів урядів СНД відбудеться восени в Мінську, повідомив віце-прем'єр України Юрій Мельник.

Разом з тим він зазначив, що точна дата проведення засідання голів урядів СНД ще не визначена, "оскільки немає чіткої дати проведення саміту голів держав СНД", після якого повинна проводитися зустріч керівників урядів.

За словами Мельника, Білорусія пропонує провести саміт наприкінці вересня-початку жовтня.

Зі свого боку віце-прем'єр Грузії Георгій Барамідзе заявив, що Грузія не бачить сенсу у подальшій участі в Співдружності незалежних держав.

"Поки рішення на цей рахунок не прийнято, але ми поінформували своїх колег, що президент Михайло Саакашвілі дав вказівку вивчити питання про доцільність перебування в СНД", - зауважив Барамідзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування