Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов вирішив більше не змагатися з Тимошенко у пророцтвах

Четвер, 25 травня 2006, 11:30

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко впевнена, що угода про створення демократичної коаліції буде підписана в четвер.

"Ви знаєте, що я щиро віддана цій справі і думаю, що сьогодні ми втрьох - "Наша Україна", соціалісти і ми - оголосимо про те, що рішення про створення коаліції прийнято", - заявила Тимошенко.

У свою чергу представник блоку "Наша Україна" Петро Порошенко вважає, що угода про створення коаліції в четвер підписана не буде.

"Я не спростовую ніяких прогнозів наших політичних партнерів, але, на жаль, сьогодні коаліція підписана не буде", - заявив Порошенко.

У той же час він припустив, що угода буде підписана "незабаром".

Коментуючи заяву Порошенка, Тимошенко сказала: "Мене ці дрібні амбіції не хвилюють".

За її словами, текст документу про створення коаліції треба допрацювати. Лідер БЮТ також підкреслила, що її політична сила нікому не дасть "зруйнувати цей шанс, що одержала Україна".

У той же час Порошенко заявив, що "Наша Україна" не згодна на те, щоб основою коаліційної угоди став документ, парафований у середу СПУ і БЮТ.

"За основу буде взято нашу коаліційну угоду", - заявив представник "Нашої України".

Також Порошенко зауважив, що обрання спікера буде "скоріше, ніж за місяць, але не наступного тижня".

У свою чергу представник БЮТ Олександр Турчинов заявив, що коаліція буде створена на основі тієї коаліційної угоди, що у середу була парафована між СПУ і БЮТ.

На питання про те, коли буде створена коаліція, Турчинов відповів, що цього разу не хоче загадувати, оскільки, за його словами, це невдячна справа.

Представник СПУ Йосип Вінський заявив, що в середу трійка провела надзвичайно конструктивний діалог з питання створення коаліції.

Вінський повідомив, що до кінця цього тижня планується закінчити роботу над програмною частиною і регламентом коаліційної угоди.

Коментуючи заяви Порошенка про те, що за основу коаліційної угоди повинен бути взятий документ, запропонований "Нашою Україною", Вінський зазначив, що не бачив Порошенка серед тих людей, що офіційно представляють позицію "Нашої України".

"Я буду реагувати тільки на позицію офіційних представників "Нашої України", нехай вони усередині своєї партії розбираються між собою самі", - зазначив Вінський.

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування