Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк і генпрокуратура ніяк не домовляться про завод Пінчука

Четвер, 25 травня 2006, 14:02

Фонд державного майна не підтримує позицію Генпрокуратури щодо механізму повернення акцій "Нікопольського заводу феросплавів" у державну власність.

Як повідомили прес-службі ФДМ, заступник генпрокурора звернувся з позовною заявою в Госпсуд Києва, у якій, зокрема, просить суд зобов'язати Фонд держмайна здійснювати передбачені законодавством дії з управління корпоративними правами держави на підприємстві.

У той же час у Фонді держмайна повідомляють, що здійснювати свої корпоративні права держава в особі ФДМ зможе лише при наявності виписки не реєстратора, а хранителя, яким є АКБ "Укрсоцбанк".

Таким чином, відзначають у ФДМ, у випадку задоволення позовних вимог Генпрокуратури акції заводу знову не будуть повернуті в держвласність і Фонд не зможе вступити в права власності на акції.

Глава ФДМ Валентина Семенюк звернулася до представників Генпрокуратури з вимогою привести позовну заяву в рамках вищезгаданої справи у відповідність з чинним законодавством.

Однак на засіданні робочої групи 23 травня 2006 року Генпрокуратура не відмовилася від своїх позовних вимог і наполягає саме на такій їхній редакції.

Робоча група ухвалила рішення про проведення 26 травня 2006 року наради за участю ФДМ, Генпрокуратури та Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку, на якій ще раз буде розглянуте питання узгодження позицій щодо позовних вимог про повернення акцій НЗФ.

Нагадаємо, у травні 2003 року ФДМ продав "Придніпров’ю", контрольованому корпорацією "Інтерпайп", 25% акцій НЗФ за 205 млн.грн., а в серпні 2003 року - ще 25%+1 акція за 205,5 млн.грн.

Апеляційний господарський суд Києва 11 липня наклав арешт на 50%+1 акція НЗФ за клопотанням Генпрокуратури, а 25 липня - задовольнив апеляцію Генпрокуратури і Кабміну і визнав незаконною приватизацію 50%+1 акція НЗФ.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування