Ющенко думає, що знайшов місток до ЄС

П'ятниця, 26 травня 2006, 10:05

Президент Віктор Ющенко вважає, що успішна активна участь у проектах з альтернативного енергозабезпечення, з яких зараз Україна формує відповідні ініціативи в рамках ГУАМ, наблизить країну до вступу в Європейський Союз.

Про це Ющенко сказав на зустрічі з членами Ради директорів Чиказької ради з міжнародних відносин у четвер.

Президент також відзначив, що Україна має план інтеграції в європейську енергетичну систему і, за оцінками експертів, цей процес повинен завершитися протягом двох років.

Говорячи про євроатлантичні устремління, Ющенко висловив переконання, що вже у вересні цього року на саміті Альянсу в Ризі Україна має шанс бути запрошена до Плану дій з членства в НАТО.

Щодо відносин з Росією, президент підкреслив, що українська влада буде робити все, щоб вони були дружніми і взаємовигідними, з огляду на традиційне стратегічне партнерство двох держав.

"Переконаний, ми стоїмо на шляху формування нової політики у відносинах України і Росії, що буде базуватися на нових принципах - принципах рівноправності... Україна розуміє, що, йдучи в Європу, вона не повинна нести з собою проблеми двосторонніх відносин із сусідами", - цитує главу держави його прес-служба.

У свою чергу, як повідомляє прес-служба, члени Ради директорів Чикагської ради з міжнародних відносин відзначили, що під час свого візиту в Україну побачили багато "позитивних змін, які свідчать про поглиблення демократичних перетворень і економічного розвитку".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...