Луценко знайшов в Москві співучасника замаху на представника "Привата"

П'ятниця, 26 травня 2006, 11:49

Співробітники російських правоохоронних органів затримали в Москві громадянина України, підозрюваного в причетності до замаху на голову наглядової ради української компанії "Славутич-Капітал" Геннадія Корбана.

Про це в п'ятницю в інтерв`ю журналістам в Дніпропетровську повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, передає УНІАН.

За його словами, затриманий, зокрема, підозрюється у продажі вогнепальної зброї особам, що безпосередньо скоїли замах на Корбана.

Луценко також зазначив, що розслідування кримінальної справи про замах на Корбана майже завершено - вже затримані посередник і виконавець, а щодо замовника проводяться слідчі дії, і найближчим часом справу буде передано в суд.

Що ж до передачі затриманого в Москві громадянина, то, за словами міністра, українські правоохоронці вже направили своїм російським колегам всі документи, необхідні для екстрадиції підозрюваного.

Як повідомлялося, увечері 19 березня в центрі Дніпропетровська було скоєно замах на голову Наглядової ради депозитарно-фондової компанії "Славутич-Капітал", який на той час був кандидатом в депутати Дніпропетровської облради, Корбана.

Корбан в результаті обстрілу не постраждав, його охоронець дістав декілька поранень.

За фактом замаху на вбивство Корбана прокуратура Жовтневого району Дніпропетровська порушила кримінальну справу за ст. 15 і ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

6 квітня в Києві, в поїзді "Київ-Луганськ", в результаті спільної операції співробітниками МВС і СБУ був затриманий уродженець Чечні, який підозрюється в замаху на Корбана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування