Росія знову пригрозила Україні і Грузії

П'ятниця, 26 травня 2006, 14:32

Україні і Грузії не варто розраховувати на економічні преференції у випадку прийняття цими країнами рішення про вихід з СНД.

"Не варто розраховувати на преференції в економіці громадянам тих країн, керівництво яких прийме рішення про вихід з СНД", - заявив спікер Ради Федерації Росії Сергій Миронов у ході прямого телемосту "Москва - Пекін".

"Тоді, безумовно, усі ці преференції припинять свою дію", - заявив Миронов, відповідаючи на питання з приводу заяв українських і грузинських політиків про можливість виходу цих держав зі Співдружності.

Глава Ради Федерації підкреслив, що правом кожної країни є ухвалення рішення про участь у тій або іншій міжнародній організації.

"У цьому зв'язку позиція Росії полягає в наступному простому факті: ми не вітаємо такі наміри (вийти з СНД), розмови, тим більше реальні справи", - заявив Миронов.

Він нагадав, що СНД створювалося як співтовариство держав для поліпшення економічної ситуації на просторі колишнього СРСР.

У зв'язку з цим він відзначив, що, чим більше таке співтовариство, тим більше вигод для його учасників.

"З іншого боку, насильно милий не будеш. І ми спокійно реагуємо на ці заяви (про намір виходу з СНД України і Грузії)", - сказав Миронов.

Він підкреслив, що у випадку виходу не варто розраховувати і на збереження статусу громадян СНД населенню тих країн, що залишать це співтовариство, а також заходів, прийнятих для соціального захисту і пенсійного забезпечення громадян, що живуть у країнах СНД.

"Це політичне рішення, за яке потім доведеться відповідати населенню країн (що вийшли з СНД)", - відзначив Миронов.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування