Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологи вірять, що Порошенко може перейти Морозу дорогу

П'ятниця, 26 травня 2006, 17:54

У представника "Нашої України" Петра Порошенка абсолютно реальні шанси очолити Верховну Раду.

Так вважає директор Інституту національних стратегій Кость Бондаренко, передає Ліга.

У той же час, він не виключає, що був організований злив інформації і це може бути використано як аргумент під час подальших дискусій про кандидатуру голови Верховної Ради і розподілі посад.

Також реальною кандидатуру Порошенка вважає керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Петро Порошенко є одним з реальних претендентів на посаду глави Верховної Ради від "Нашої України", і в цьому сенсі його шанси не гірше, ніж у Тарасюка, Єханурова або Безсмертного", - сказав він.

"Якщо обирати з цих чотирьох, то, звичайно ж, Порошенко більш підготовлений. І, звичайно ж, він ще буде сильною противагою економічним і політичним фантазіям прем'єра Тимошенко", - додав він.

У той же час директор Українського відділення Міжнародного інституту гуманітарно-політических досліджень Володимир Малинкович переконаний, що шансів стати Головою ВР у Порошенка менше 50%, але вони є.

"Є більш серйозний претендент на це місце - Олександр Мороз. Але якщо виявиться правдою, що Тимошенко за своє прем'єрство готова уступити цю посаду Порошенку, то якісь шанси в нього є", - сказав Малинкович.

"Не знаю, як на це відреагує Мороз, тому що навряд він погодиться на посаду першого віце-прем'єра, а іншої підходящої посади для нього немає", - додав він.

У свою чергу президент Центру соцдосліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв не виключає, що навколо призначення спікера, незалежно від того, кого запропонує коаліція, може розгорітися криза.

"Чи готовий Порошенко виступити в ролі гаранта, що незалежно від долі коаліції буде щасливим спікером, що влаштовує всіх парламентаріїв, сказати важко. Для цього потрібно наділити Порошенка новими політичними функціями: він має одержати "добро" від президента, "Нашої України" для того, щоб вести дипломатичні переговори з усіма парламентаріями, незалежно від формату коаліції", - переконаний експерт.

На думку Єрмолаєва, у Порошенка, і в Мороза рівні шанси зайняти крісло спікера.

Раніше ЗМІ писали, що Порошенко розглядається як претендента на посаду спікера Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...