"Газпром" намилився підвищувати ціни на газ для України

П'ятниця, 26 травня 2006, 19:39

Підстави для підвищення ціни природного газу, що постачається трейдером RosUkrEnergo в Україну, з другого півріччя 2006 року з нинішніх $95 за 1 тис. куб. м відсутні, вважають у НАК "Нафтогаз України".

"Чинні домовленості не дають можливості безпідставно переглядати ціну на газ, що постачається RosUkrEnergo, а об'єктивних причин для її підвищення нема", - заявили "Інтерфакс-Україна" в управлінні зі зв'язків з громадськістю "Нафтогазу України" у п'ятницю ввечері.

Раніше заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що підвищення ціни на російський газ для України диктує ринок.

"У нашому контракті, який ми підписали, ціна була погоджена на перше півріччя 2006 року. Кінець першого півріччя не за горами, і сторони, відповідно до умов контракту, будуть обговорювати ціну на наступний період", - сказав Медведєв, коментуючи інформацію про можливе підвищення ціни на газ для України, повідомляють РИА Новости.

"Оскільки ринок газу змінювався убік підвищення на початку року, було зрозуміло, що і ціна повинна змінитися убік підвищення", - підкреслив заступник голови правління "Газпрому".

За його словами, у компанії "достатньо аргументів для підвищення ціни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування