Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк передав НАТО привіт від Ющенка і зняв ореол

Субота, 27 травня 2006, 14:47

Президент Віктор Ющенко вважає, що парламентський вимір співробітництва України з НАТО зараз набуває особливої ваги.

Про це говориться в посланні українського президента до учасників першого пленарного засідання 52-ї сесії Парламентської Асамблеї НАТО, яке виголосив на сесії у п’ятницю в Парижі міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

У посланні Ющенко підтвердив європейський вибір України та її намір спільно з іншими країнами зробити свій внесок у розширення та утвердження нового євроатлантичного простору демократії і безпеки, повідомляє прес-служба МЗС.

На відкритті сесії Голова ПА НАТО П’єр Леллюш зазначив, що Організація з великою увагою та інтересом стежила за перебігом парламентських виборів в Україні 2006 р. За його словами, вибори пройшли демократично і засвідчили політичну зрілість української нації.

Леллюш наголосив на необхідності залишати двері Альянсу відкритими для України та подовжувати підтримувати демократичні перетворення в нашій країні.

У ході дискусії парламентарі були одностайні в позитивній оцінці активної позиції України у придністровському врегулюванні.

Делегації Німеччини, Великої Британії та Іспанії привітали прогрес у реформуванні правоохоронних органів та судової системи нашої держави.

Цього ж дня Тарасюк зустрівся з членами французької делегації на Парламентській Асамблеї НАТО від Соціалістичної партії Франції, груп дружби "Україна – Франція" Сенату та Національних Зборів Франції.

У рамках візиту до Франції Тарасюк також відкрив колоквіум "Сучасне сприйняття постаті Симона Петлюри", приурочений вшануванню 80-ї річниці з дня трагічної загибелі голови Директорії УНР, головнокомандувача української армії.

У своїй промові Тарасюк підкреслив необхідність зняти негативний ореол навколо Петлюри і віддати йому належну шану, адже без його постаті історія творення нашої держави є неповною.

Міністр також звернув увагу на те, що відповідно до Указу Президента України у цьому році наша держава вперше віддає шану Симону Петлюрі на державному рівні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування