Ющенко почав шантажувати новий парламент

Субота, 27 травня 2006, 18:42

Президент Віктор Ющенко не підпише подання про призначення прем’єр-міністра, поки Верховна Рада не приведе до присяги суддів Конституційного суду.

"Я не підпишу подання на прем’єр-міністра доти, доки не буде виконано цю норму Конституції", - сказав він у своєму радіозверненні у суботу.

Президент підкреслив, що нові депутати повинні засвідчити свою повагу до Основного Закону.

Ющенко відзначив, що братиме активну участь у процесі призначення прем’єр-міністра і тих міністрів, кандидатури яких за Конституцією подаються главою держави. "На ці посади повинні прийти гідні професійні люди", - сказав він.

Він наголосив, що робота прем’єра і уряду має ґрунтуватися на чіткій програмі дій. "Саме по виконанню програми новий уряд оцінюватиме і президент, і парламент, і суспільство. Тільки за таких умов я дам згоду на запропоновану коаліцією кандидатуру прем’єр-міністра", - сказав Ющенко.

Він також висловив сподівання, що "вже незабаром країна побачить сильну парламентську більшість, об’єднану на принципах демократії і європейських цінностей".

"Це буде найкращим свідченням якісного старту роботи нового парламенту", - вважає президент.

Ющенко також висловив переконання, що сильна влада потребує сильної опозиції. За його словами, ті політичні сили, які стануть опозицією в парламенті, матимуть постійний діалог із президентом у форматі Політичної ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування