Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі змусять Ющенка віддати Харків?

Субота, 27 травня 2006, 19:12

Партія регіонів має намір домагатися на найближчій сесії Харківської облради відставки нинішнього губернатора області Арсена Авакова.

Про це повідомив на прес-конференції в суботу в Харкові народний депутат від Партії регіонів Євген Кушнарьов.

За його словами, на спільній конференції, що провели в цей день обласна та міська партійні організації, прийнято рішення про висловлення недовіри Авакову на найближчій сесії облради, що запланована на 3 червня.

Партія також веде переговори з іншими фракціями обласної ради про підтримку даного рішення.

"Наскільки я знаю, 107 чи 109 (голосів за відставку) є гарантовано", - повідомив Кушнарьов.

Він також відзначив, що якщо дане рішення підтримають дві третини депутатів від загального складу облради (100 депутатів з 150), президент України буде зобов'язаний підписати указ про звільнення Авакова з займаної посади.

Кушнарьов повідомив, що виступає за призначення на дану посаду кандидатури від Партії регіонів, як сили, що одержала найбільшу підтримку виборців у Харківській області на минулих виборах. У той же час він не назвав ім'я передбачуваного кандидата.

Крім того, за словами Кушнарьова, депутати фракції Партії регіонів мають намір на найближчій сесії проголосувати за надання російській мові статусу регіональної.

Аваков був призначений на посаду глави Харківської облдержадміністрації 4 лютого 2005 року. Один з небагатьох великих місцевих бізнесменів, що підтримали на президентських виборах Віктора Ющенка. Після призначення главою обладміністрації заявив про складення із себе повноважень глави наглядових рад банку "Базис" і АТ "Інвестор".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...