Януковичі хочуть "прибрати" губернатора і "добити" українську мову

Понеділок, 29 травня 2006, 13:07

Партія регіонів має намір висловити недовіру харківському губернатору Арсену Авакову.

Про це сказав член президії політради Партії регіонів Євген Кушнарьов, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, висловлення недовіри Авакову відбудеться найближчим часом на сесії облради, яка запланована на 3 червня.

"Фракція Партії регіонів в облраді в повному складі буде голосувати за відставку Авакова. Є партійна дисципліна: ухвалено рішення і потрібно його виконувати", – підкреслив Кушнарьов.

Він не виключив, що "регіоналів" підтримають і депутати з інших фракцій: переговори з цього питання, за його словами, зараз ведуться з усіма політичними силами, представленими в облраді, за винятком "Нашої України" і Блоку Юлії Тимошенко.

"Наскільки я знаю, є гарантовано 107 або 109 голосів за відставку ", – повідомив Кушнарьов.

Він також відзначив, що якщо дане рішення підтримають дві третини депутатів від загального складу облради (100 депутатів зі 150), президент буде зобов'язаний підписати указ про звільнення Авакова посади, що ним обіймається.

Депутат повідомив, що виступає за призначення на дану посаду кандидатури від Партії регіонів як сили, яка одержала найбільшу підтримку виборців у Харківській області на минулих виборах.

Однак він не назвав конкретні прізвища. За його словами, "жоден губернатор не може бути призначений у Харківській області президентом без узгодження з цією коаліцією більшості в обласній раді".

Крім того, депутати фракції Партії регіонів мають намір на найближчій сесії проголосувати за надання російській мові статусу регіональної.

Він зазначив також, що депутати попередніх скликань неодноразово розробляли і вносили проекти закону про мову, але жоден з них не ухвалено.

Як відомо, депутати попереднього скликання Харківської облради вирішили розглянути питання про статус російської мови на сесії, яку планувалося провести в період з 15 по 20 травня, однак цього так і не відбулося.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News