Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни продовжують "каламутити воду" у "Київстарі"

Вівторок, 30 травня 2006, 10:50

Апеляційний суд Києва задовольнив позов дочірнього підприємства російської інвестиційної компанії Altimo ТОВ "Альпрен" (Кіпр), визнавши акціонерну угоду ЗАТ "Київстар" і угоду про порядок голосування в ЗАТ недійсними.

Це вже друге рішення суду з даного позову компанії "Альпрен", пише "Комерсант-Україна".

Рішення суду першої інстанції, ухвалене 25 квітня Господарським судом Києва, було оскаржено компанією "Сторм" в Апеляційному суді.

За словами керуючого партнера юридичної групи Astapov Lawyers Андрія Астапова, апеляція була подана спеціально для того, щоб позбавити цієї можливості третю сторону – норвезьку компанію Telenor.

Як повідомив старший віце-президент російської інвестиційної компанії Altimo Олег Маліс, оскаржені документи істотно обмежували повноваження Altimo.

"Нас не влаштовували умови угоди, тому що відповідно до них ми мали чотири голоси в раді директорів проти п'яти голосів Telenor і не могли впливати на ухвалення рішень. Тепер нам доведеться приймати нову угоду. Без неї збори ради директорів проходити не можуть", – повідомив він.

Конфлікт між російською інвестиційною компанією Altimo і норвезьким холдингом Telenor почався наприкінці 2005 року.

30 серпня Солом’янський суд Києва позбавив повноважень президента ЗАТ "Київстара" Ігоря Литовченка. 14 листопада Telenor домігся скасування цього рішення в Арбітражному суді Києва.

25 січня 2006 року Вищий господарський суд України зобов'язав Telenor скасувати положення статуту ЗАТ "Київстар", відповідно до якого Telenor має право самостійно призначати керівників компанії.

10 березня Печерський районний суд Києва зрівняв кількість голосів Altimo і Telenor у раді директорів "Київстара", однак 17 травня Апеляційний суд Києва скасував дане рішення за позовом Telenor.

Як відомо, раніше Telenor виступив із пропозицією продати російському оператору мобільного зв'язку ВАТ "ВимпелКом" 100% акцій "Київстара" за умови оплати готівкою. Водночас у "ВимпелКомі" відзначали, що рішення про угоду цілком залежить від переговорного процесу між акціонерами "Київстара" - Telenor і російської Altimo (структура "Альфа-груп").

Telenor володіє 26,6% статутного капіталу ВАТ "ВимпелКом", Altimo - 32,9%.

Telenor і Altimo також є акціонерами ЗАТ "Київстар-GSM", володіючи 56,5% і 43,5% акцій відповідно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування