Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко образився на російську Думу разом з "Нашою Україною"

Вівторок, 30 травня 2006, 10:50

Компартія України засудила запит Держдуми Росії щодо можливості приєднання Криму до складу Російської Федерації згідно з Кучук-Кайнарджийським договором.

Про це заявив лідер партії Петро Симоненко, предає пресс-служба Компартії.

"Компартія України засуджує будь-які провокаційні заяви і дії будь-яких політичних сил, окремих політиків або державних інституцій щодо територіальних зазіхань та спроб всупереч діючих міжнародних угод зруйнувати територіальну цілістність України", - заявив Симоненко.

За словами Симоненка, Україна, країна-засновник ООН, визнана світовим співтовариством в межах існуючих державних кордонів, які були закріплені у відповідних двосторонніх та міжнародних угодах, зокрема у Великому договорі між Україною та Росією.

"Сьогодні апелювати до Кучук-Кайнарджийського миру 1774 року так само безглуздо, як вимагати скасування рішення царського уряду про продаж Аляски", - відзначив Симоненко.

Він також попередив, що таке політиканство загрожує ланцюговою реакцією і може мати непередбачені наслідки для миру і стабільності в Європі.

"Ми закликаємо всі політичні сили всіх країн до розуміння наслідків територіальних провокацій, а також провокацій на релігійній, мовній, культурній ознаках. Зі свого боку, Компартія України докладе максимум зусиль, аби народи Європи і світу жили у мирі і злагоді", - заявив лідер КПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування