Україна придумала, що можна продати за мільярд євро

Вівторок, 30 травня 2006, 12:47

Влада України може виставити на продаж блокпакет монополіста дротового зв'язку — "Укртелекому".

Так міністр транспорту і зв'язку Віктор Бондар запропонував на розгляд Кабінету міністрів продаж 25% акцій "Укртелекому", пише газета "Ведомости".

Міністр розраховує на продаж цього пакета інвесторам за 1 млрд євро, що "можна спрямувати на розвиток компанії".

Бондар також вважає, що інвестор міг би виставити на продаж свій пакет "Укртелекому", коли держава збереться продавати інші акції через 3-4 роки.

У свою чергу експерт "Мобільного форуму" Олег Пась зазначає, що раніше екс-міністр Євгеній Червоненко пропонував продати невеликий пакет на біржі і подивитися, наскільки вони будуть цікаві інвесторам".

Аналітик вважає, що маленький пакет зацікавити інвестора не може у той час, як блокпакет може бути цікавим.

На його думку, влада України хоче поповнити бюджет, адже за п'ять місяців 2006 р. вони не продали жодних активів. Експерт очікує, що конкурс за пакет оператора може зацікавити France Telecom або Deutsche Telekom.

У той же час аналітик Foyil Securities New Europe Олександр Сандул вважає малоймовірним продаж акцій "Укртелекома" найближчим часом, через відсутність відповідного закону.

Аналітики також вважають завищеною оцінку "Укртелекому" владою України в 4 млрд євро. За словами аналітика "Трійки Діалог" Євгена Голосного, реальна вартість "Укртелекому" складає близько $2 млрд.

Однак аналітик не виключає, що завдяки інтересу до України, що з'явився у інвесторів після помаранчевої революції, українській владі вдасться одержати бажану суму за телекомунікаційний холдинг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...