Ющенко розкрив справжній рецепт приготування регіонального "язика"

Вівторок, 30 травня 2006, 13:18

Президент Віктор Ющенко вважає надання російській мові в Донецькій області статусу регіональної незаконним.

Про це він сказав у своєму виступі в Донецькій області, повідомляє Обком.

"Щоб змінити статус мови повинна бути ініціатива президента або 2/3 від складу парламенту. Це єдина правова дорога до зміни статусу мови", - заявив президент.

"Не потрібно шукати проблем там, де їх немає. Мені соромно, що в третьому тисячолітті між політичними колами ведеться дискусія, якою мовою спілкуватися", - додав він.

Також Ющенко сказав, що "наші діти повинні говорити не тільки рідною мовою, але і німецькою, англійською, італійською та іншими мовами, якими тільки захочуть".

"Немає проблем, якщо ці питання піднімаються відкритими політиками", - заявив президент.

Як відомо, рішення про надання російській мові статусу регіональної прийняли Харківська, Севастопольська, Донецька, Луганська, Дніпропетровська міськради, Донецька, Луганська і Миколаївська облради.

Ряд обласних і міських прокурорів вже оскаржили рішення про надання російській мові статусу регіональної.

У той же час президент звернув увагу на те, що кожного разу, коли він приїжджає в Донецьк, його зустрічає та ж сама група протестуючих з тими самими гаслами, повідомляє "Острів".

"Сьогодні мені кричали щось про валізу (прихильники Наталії Вітренко викрикували гасло "Валіза-вокзал-Америка"), щось про НАТО. Можна було б не звернути на це увагу, тим більше, що було боляче слухати такі слова", - зазначив Ющенко.

"Але це теж наші громадяни. І, незважаючи на те, що вони представляють партію аутсайдерів, їм треба багато зрозуміти і багато чого роз'яснити", - додав він.

Також президент представив Володимира Логвиненка як голову Донецької облдержадміністрації і подякував за роботу екс-губернатору Вадиму Чупруну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування