ООН просить українських бізнесменів боротися з бідністю

Вівторок, 30 травня 2006, 13:31

Велика частина населення України знаходиться на межі бідності, заявляє фахівець з питань координації системи Організації Об'єднаних Націй представництва ООН в Україні Рукен Текеш Калікусу.

За її словами, 26,7% населення країни можна віднести до категорії бідності. У той же час, 14,7% українців мешкають у крайній убогості.

Такі дані Калікусу навела на Всеукраїнському діловому форумі "Соціально направлений бізнес - бізнес з турботою про людей", що проходить 30-31 травня в Києві.

Вона також повідомила, що майже половина населення країни (46,8%) вважає себе бідними. Крім того, 36% українців визначають себе як "небагаті".

"Оскільки бідність залишається сьогодні актуальною проблемою в Україні, бізнес має приєднається до рішення цієї проблеми", - підкреслила вона.

Разом з тим, вона відзначила, що однією з головних задач має стати сприяння розвитку співробітництва між бізнесом і урядом, що, зокрема, передбачено Глобальним договором ООН.

За її словами, в основі Глобального договору, учасником якого Україна є з 2006 року, лежать принципи розвитку ринків, боротьба з корупцією, забезпечення чистоти навколишнього середовища, а також питання соціального захисту.

Організаторами форуму виступили Федерація профспілок України, Українська асоціація якості і Федерація роботодавців України за підтримкою Європейської організації якості, Європейського фонду управління якістю, Міжнародної гільдії професіоналів якості.

Подібний форум проходить в Україні вперше.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...