Чорномирдіну на словах усе одно, буде Янукович або Тимошенко

Вівторок, 30 травня 2006, 14:36

Різкої зміни у відносинах між Україною і Росією не відбудеться, незалежно від конфігурації парламентської коаліції, вважає посол Росії Віктор Чорномирдін.

Про це він заявив у вівторок у Києві в ході консультативної зустрічі "Україна – Росія".

"Я не думаю, що будуть якісь різкі зміни, яка б коаліція не була", - відзначив Чорномирдін.

Він відзначив, що робить такий висновок, зокрема, ґрунтуючись на програмах і заявах тих партій, які пройшли в парламент.

Крім того, Чорномирдін заявляє, що Росія не має ніякого відношення до пікетування у Феодосії американського корабля з устаткуванням для проведення навчань.

Чорномирдін також вважає, що Київ і Москва у випадку поліпшення політичних відносин можуть вирішити проблему підвищення цін на газ для українських споживачів.

"У нас настільки широкі відносини, настільки могутня інтеграція, що можна думати, як вирішувати цінову політику", - сказав посол.

Він відзначив, що для україно-російських відносин "не було гіршого часу", ніж на даному етапі, підкресливши, що для цього "є об'єктивні причини".

"При поганих політичних відносинах гарної економіки не буває", - сказав Чорномирдін.

Посол визнав, що в україно-російських відносинах подразником є відносини України з НАТО, проблеми Чорноморського флоту, "якоюсь частиною молдавські події", "демократичний пошук" України, розвиток "Організації за демократію й економічний розвиток - ГУАМ".

Чорномирдін підкреслив, що у разі вступу України в НАТО відносини з Україною будуть переглянуті.

"Коли сусідня держава стає членом Північноатлантичного військового блоку, тоді, перепрошую, на це стратегічне партнерство треба дивитися під іншим кутом", - заявив він.

При цьому він упевнений, що такий розвиток подій не потрібен ні Росії, ні самій Україні.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування