Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" лякає "мовників" розколом

Вівторок, 30 травня 2006, 15:33

"Наша Україна" вимагає від правоохоронних органів активних дій щодо дотримання чинного законодавства, зокрема у мовному питанні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нашої України".

"Ажіотаж, який штучно створюють представники політико-економічних груп південно-східних регіонів навколо статусу російської мови, свідчить, що це питання є не лінгвістичним, а виключно політичним", - зазначається у заяві.

На думку "Нашої України", окремі обласні ради південно-східних регіонів країни, "приймаючи антизаконні ухвали, використовують мову як один із інструментів у нагнітанні сепаратистських настроїв".

"Така діяльність загрожує не лише здоровому суспільному клімату, а й національній безпеці України", - переконана партія.

Також "Наша Україна" звернула увагу на те, що "останнім часом деякі іноземні ЗМІ упереджено та викривлено висвітлюють мовну ситуацію в Україні".

"У зв'язку з цим ми закликаємо Нацраду з питань телебачення і радіомовлення та Держкомітет телебачення і радіомовлення вжити заходів щодо захисту національного інформаційного простору", - йдеться в заяві.

"Зокрема, врегулювати діяльність іноземних мовників у кабельних мережах", - додає прес-служба.

"Наша Україна" вважає, що "обраний південно-східними місцевими радами шлях неконституційного вирішення мовного питання здатний призвести лише до розколу українського суспільства".

"Ми закликаємо прокуратуру та інші органи державної влади, що відповідають за дотримання конституційного ладу в країні, не допустити реалізації подібного сценарію", - заявила "Наша Україна".

Як відомо, російські канали неодноразово подавали інформаційні матеріали з України з необ'єктивних позицій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...