Ющенко обізвав Вітренко і Януковича провокаторами

Вівторок, 30 травня 2006, 16:00

Президент Віктор Ющенко назвав провокацією акцію проти присутності і розвантаження в морському порту Феодосії військових кораблів НАТО, проведену під керівництвом лідера Прогресивної Соціалістичної партії Наталії Вітренко.

"Це провокація, тому що щороку, відповідно до плану співробітництва Україна-НАТО проводяться навчання, і такого роду навчання проводяться і цього року", - сказав Ющенко, слова якого наводить "Остров".

"Я упевнений, що це чисто політична акція, і ніякі інші основи для цього я не бачу", - підкреслив Ющенко в Донецьку.

У той же час Партія регіонів виступила з заявою політради, у якій "висловлює рішучий протест проти брутального порушення високими державними чиновниками міністерств оборони й закордонних справ українського законодавства".

Партія зазначає, що у зв'язку з позаблоковим статусом України і тим, що парламент держави не схвалив рішення президента про допуск підрозділів чужих держав в Україну, "прибуття і розміщення американського військового судна в Феодосії є брутальним нехтуванням Основного Закону, порушенням фундаментальних державних актів".

"І винні у цьому мають бути суворо покарані", - наголошується в заяві, яку наводить прес-служба Партії регіонів.

В заяві також зазначається, що партія "розцінює факт незаконного перебування та розміщення чужих військовиків на українській території як спробу посягання на суверенітет і національну безпеку України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування