ДІДЕНКО ЗВІЛЬНИВСЯ З "НАФТОГАЗУ". ЧЕРЕЗ СУД?

Вівторок, 30 травня 2006, 16:13

Ігор Діденко, поновлений судом на посаді виконуючого обов'язки голови "Нафтогаз України", написав заяву про відставку.

Про це він повідомив на прес-конференції в Києві.

На питання, що його змусило так вчинити, Діденко відповів: "Кількість чуток та пліток, які виникли після рішення суду. За кілька днів я почув, що це політичний проект однієї політичної сили, другої, третьої".

"Своєю заявою я розв'язую "власть имущим" руки для ухвалення рішення про керівника "Нафтогазу", - додав Діденко.

Він відмовився охарактеризувати фінансовий стан "Нафтогазу України", назвавши його "важким, але не безнадійним".

Також Діденко спростував чутки про близькість "Нафтогазу" до банкрутства: "За оцінками, активи компанії в своїй вартості перевалюють за сотні мільярдів доларів. Тоді як боргові зобов'язання стосуються кількох мільярдів, тому до банкрутства "Нафтогазу" дуже далеко".

У той же час Діденко зауважив, що компанія "РосУкрЕнерго" в офіційному порядку поки не заявляла про намір підвищити ціни на газ для України з другого півріччя 2006 року.

Діденко зазначив, що протягом кількох днів з моменту ухвалення рішення суду мав доступ до деяких документів у "Нафтогазі".

Також він повідомив, що зустрічався з міністром палива й енергетики Іваном Плачковим, міністром економіки Арсенієм Яценюком та міністром фінансів Віктором Пинзеником, а також провів консультації в апараті Ради нацбезпеки та оборони.

Діденко сказав, що не знає, скільки грошей йому винен "Нафтогаз" як зарплату – за кілька днів після рішення суду чи за шість років, які минули з дня його звільнення, що було визнано судом незаконним.

При цьому він заявив, що у будь-якому разі залишає ці гроші у "Нафтогазі" і не претендує на них.

Як відомо, Діденко був поновлений на посаді в. о. апеляційним судом Києва 25 травня 2006 року.

Тим часом, джерело в уряді повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що намір Ігоря Діденка залишити посаду виконуючого обов'язки голови правління національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" пов'язане з ухвалою Верховного суду, винесеною у вівторок не на його користь.

Суд призупинив виконання ухвали Печерського райсуду до завершення розгляду справи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...