Партія Януковича готова виконати бажання Ющенка

Вівторок, 30 травня 2006, 18:18

Блок "Наша Україна" сам винен в затягуванні голосування за суддів Конституційного Суду.

Таку думку висловив член політради Партії регіонів Тарас Чорновіл.

"Затримка з голосуванням була за президентською фракцією, члени якої на сесії минулого скликання навідріз відмовлялися голосувати з цього питання і навіть жодного разу не брали бюлетені", - цитує Чорновола прес-служба Партії регіонів.

Чорновіл стверджує, що фракція Партії регіонів була згодна з тим пакетом кандидатур, який вже був поданий на голосування.

За словами депутата, фракція "Наша Україна" зриває роботу парламенту, проголосувавши за відкладення початку роботи парламенту.

"Втім, проголосувати за суддів ми можемо і незалежно від процесу створення коаліції. Вищий законодавчий орган вже зараз може розподілити депутатів по комітетах, бо там діє не коаліційний, а пропорційний принцип", - відзначає Чорновіл.

"Точно так само можемо проголосувати і за кандидатури на суддів Конституційного Суду — нехай президент дасть команду своїй фракції зібрати підписи для відміни перерви у роботі парламенту", - додає Чорновіл.

Як відомо, раніше президент поставив умову парламенту, що він не підпише подання на прем’єр-міністра, поки не буде приведено до присяги суддів Конституційного Суду.

В Україні вже кілька місяців не працює Конституційний Суд через блокування обрання суддів депутатами.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування