"Нафтогазу" пускатимуть газ за незрозумілими контрактами?

Середа, 31 травня 2006, 10:49

Компанія "РосУкрЕнерго" поставляє в Україну природний газ в обсязі, достатньому для задоволення попиту на цей вид енергоресурсів.

Так Міністерство палива й енергетики прокоментувало інформацію про те, що на даний час "РосУкрЕнерго" поставляє газ тільки ЗАТ "УкрГаз-Енерго", що є спільним підприємством "РосУкрЕнерго" і НАК "Нафтогаз України".

"Спільне підприємство в 2006 році поставить 32 млрд. куб. м газу. Інші обсяги, необхідні для забезпечення балансу газу України, будуть поставлені "Нафтогазу України" або по прямих договорах з "РосУкрЕнерго", або по договорах з "УкрГаз-Енерго", - заявили в міністерстві.

Як відомо, раніше з'явилася інформація про те, що ексклюзивний постачальник імпортного природного газу в Україну "РосУкрЕнерго" на даний момент поставляє газ тільки ЗАТ "УкрГаз-Енерго".

"Контракти з "Нафтогазом України" були підписані, але вони не були пролонговані на більш тривалий термін. Чинного контракту на постачання газу НАК зараз немає. Є діючий контракт убік СП. Весь газ йде убік СП", - повідомив Агентству газової інформації представник "РосУкрЕнерго".

Спільне підприємство "Нафтогазу" і "РосУкрЕнерго" "УкрГаз-Енерго" було створено в лютому 2006 року, після чого СП і "РосУкрЕнерго" уклали контракт купівлі-продажу природного газу.

"РосУкрЕнерго" планує поставити "УкрГаз-Енерго" для наступної реалізації українським споживачам у 2006 році до 32 млрд. куб. м газу, у 2007 році - до 58 млрд. куб. м, у 2008-2010 роках - до 60 млрд. куб. м газу щорічно.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування