ЮЩЕНКО МОЖЕ ЗАБЛОКУВАТИ ПРЕМ'ЄРА ВІД КОАЛІЦІЇ

Середа, 31 травня 2006, 13:53

Секретаріат президента вважає, що Віктор Ющенко має право відмовитися виносити кандидатуру на посаду прем'єр-міністра, запропоновану коаліцією Верховної Ради, на затвердження парламенту.

Про це сказав на брифінгу в середу радник президента Микола Полудьонний, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

"Конституція нічого не говорить про безпосередній обов'язок президента проштампувати рішення коаліції. Президент може говорити про те, що він може відмовитися внести таку кандидатуру при визначених обставинах", - заявив Полудьонний.

Радник навів приклад, коли президент при призначенні суддів іноді не затверджує кандидатури, вважаючи їх не гідними таких посад.

За його словами, у випадку з коаліцією ймовірність відмови президента подати запропоновану кандидатуру прем'єра в парламент буде залежати від сприйняття коаліцією необхідності проводити політику президента.

Крім того, Полудьонний вважає, що на сьогоднішній день питання про розпуск Верховної Ради є передчасним, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, відповідно до законодавства, для створення коаліції і формування уряду є ще час.

Як відомо, Ющенко має намір підписати представлення на призначення прем'єр-міністра, кандидатуру яку запропонує йому парламентська коаліція, при тій умові, якщо в коаліції буде чітка програма дій майбутнього коаліційного Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування