Свиню Ющенку від януковичів у 2009 в "Нашій Україні" називають провокацією

Середа, 31 травня 2006, 14:13

Партія регіонів виступає за внесення змін до Конституції, що передбачають можливість виборів президента у 2009 році парламентом.

Таку думку висловив у середу член Партії регіонів Євген Кушнарьов, повідомляє Ліга.

"Сьогодні президент Віктор Ющенко повинен нарешті перестати піклуватися про те, як зберегти свою посаду в 2009 році, а повинен потурбуватися про те, як виконати свою історичну місію, яку він підняв із землі Майдану. Президент повинен виявити політичну волю, приборкати "любих друзів" і почати вирішувати проблеми в інтересах всієї України", - сказав він.

За словами депутата, якщо цього не відбудеться, то в новому парламенті почне формуватися більшість за участі Партії регіонів, за те, щоб внести зміни в Конституцію про те, щоб президент на виборах у 2009 році обирався парламентом.

Крім того, Кушнарьов не виключає, що парламент може порушити питання про доцільність посади президента.

Він відзначив, що сьогодні існує низка загроз для подальшого проведення політичної реформи.

Насамперед, за його словами, - це відсутність політичної волі президента.

"Ющенко, ставши президентом, відразу ж перетворився на основне гальмо реформи", - підкреслив парламентар. При цьому він вважає, що величезний вплив на президента в цьому питанні має його оточення.

Кушнарьов припускає, що у випадку, якщо в парламенті буде створено помаранчеву коаліцію, усередині неї відразу ж буде створено свою опозицію, яка буде робити усе для того, щоб дії уряду не були успішними.

Водночас член Ради “Нашої України”, депутат Юрій Ключковський назвав ініціативу Партії регіонів провокацією.

“Ми не допустимо, щоб президента обирала Верховна Рада – адже це право належить українському народові”, – сказав він,повідомляє прес-служба "Нашої України".

“Ці ідеї не нові, просто Кушнарьов показав, що насправді він ніколи не виходив з Комуністичної партії, бо це саме те, за що постійно виступала компартія", – сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...