За тиждень депутати почнуть битися і звільняти міністрів

Середа, 31 травня 2006, 16:34

Фракція Компартії має намір заблокувати трибуну парламенту 7 червня з вимогою винести на розгляд у сесійну залу питання про відставку міністра оборони Анатолія Гриценка і міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

Про це на прес-конференції в середу заявив лідер КПУ Петро Симоненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він заявив про те, що і 7 червня необхідно зробити все, щоб "не замутити питання" подій навколо американського судна у Феодосії.

"Якщо знадобиться блокувати, то ми будемо блокувати. І я вважаю, що ми будемо праві", - додав лідер комуністів.

Крім того, Симоненко нагадав, що Гриценко і Тарасюк виконують обов'язки міністрів і мають певні повноваження.

За словами лідера комуністів, Генпрокуратура повинна порушити кримінальні справи проти Гриценка і Тарасюка. "Вони грубо і цинічно порушили закон і Конституцію", - сказав представник Компартії.

Відповідаючи на питання про те, чи не вважає він дії комуністів провокаційними, Симоненко сказав: "Ми ведемо боротьбу за незалежність нашої держави".

За його словами, комуністи "будуть робити все", у тому числі і вживати більш радикальних заходів, у тому числі, і за рахунок збільшення кількості учасників акцій протесту.

Говорячи про те, чи підтримують комуністи ініціативу, висловлену лідером Прогресивної соціалістичної партії Наталі Вітренко про необхідність почати процедуру імпічменту президенту Віктору Ющенку, Симоненко підкреслив, що комуністи давно висловлювалися за необхідність введення процедури імпічменту.

Водночас він нагадав, що необхідно ухвалити відповідний закон про імпічмент президента, оскільки цими питаннями повинні займатися спеціальний слідчий і спеціальний прокурор.

На даний момент, за словами Симоненка, цих повноважень ні в кого з представників правоохоронних органів або органів судової влади немає.

Коментуючи розгляд у Держдумі Росії питання про приєднання Криму до Росії, Симоненко сказав: "Ми вважаємо, що ці інсинуації не наближають вирішення тих питань, що вже існують між двома країнами".

За його словами, такі дії тільки ускладнюють двосторонні взаємини України і Росії. "Ми негативно оцінюємо цю ініціативу в Державній Думі", - сказав лідер комуністів, додавши, що необхідно займатися вирішенням вже існуючих проблем у двосторонніх відносинах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування