Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурор дав підлеглим "і в хвіст, і в гриву"

Середа, 31 травня 2006, 18:53

Генеральний прокурор Олександр Медведько запропонував притягнути до дисциплінарної відповідальності прокурора Києва, Київської та Волинської областей.

Таке рішення Медведько ухвалив за результатами засідання розширеної колегії Генпрокуратури, повідомляє УНІАН.

Зокрема, догани прокурорам винесені "за суттєві недоліки та прорахунки в організації прокурорського нагляду за дотриманням земельного законодавства".

У той же час прокурорам АР Крим, Одеської, Львівської та Кіровоградської областей вказано на неналежне ведення досудового слідства, тяганину у розслідуванні кримінальних справ.

За словами заступника генпрокурора Тетяни Корнякової, в ході перевірки Генпрокуратура виявила численні порушення в роботі Київської обласної прокуратури щодо дотримання земельного законодавства.

Вона повідомила, що в ході перевірки в Київській області порушено 7 кримінальних справ, внесено 63 протести, а також навела факти, які свідчать про низьку ефективність роботи правоохоронних органів області у сфері земельних відносин.

Зокрема, сказала Корнякова, встановлено, що у Київській області сільрадами земельні ділянки надаються в користування і власність без проектів відводів.

Минулого року до органів прокуратури Київської області від обласного управління земельних ресурсів направлено 134 матеріали стосовно повернення самовільно зайнятих земельних ділянок загальною площею 340 га.

Але прокуратурою заявлено лише 40 позовів, за розглядом яких до державної та комунальної власності повернуто лише 46 га земель.

У 2006 році за результатами розгляду позовів повернуто лише 9 соток землі, зазначила Корнякова.

За її словами, прокуратура області не заявляла позовів про стягнення шкоди, завданої нецільовим використанням землі, не добивається фактичного усунення порушень закону, не оскаржує незаконні судові рішення.

Трапляються прорахунки та недоліки в організації розслідування кримінальних справ та здійсненні нагляду за ними. Із 60 порушених кримінальних справ третина залишилася не розслідуваними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...