Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії думають, що НАТО відволікає Україну і заважає літакові

Субота, 10 червня 2006, 12:29

Глава комітету зі справ СНД Ради Федерації Вадим Густов покладає відповідальність за події в Криму на президента України Віктора Ющенка.

"Український президент вчинив усупереч Конституції своєї країни, яка передбачає, що рішення про проведення тих чи інших спільних навчань приймається на рівні Верховної Ради", - сказав в інтерв'ю "Інтерфаксу" Густов.

"У цій ситуації і президент, і прем'єр пішли на порушення Конституції. Таке враження, що все це робиться з метою відвернути увагу громадської думки від парламенту, від Верховної Ради, яка фактично не працює", - вважає Густов.

"Я вважаю, що в підсумку ніяких навчань не буде, тому що Верховна Рада змушена буде прийняти рішення проти їхнього проведення", - сказав Густов.

У свою чергу інший сенатор, Василь Дума, в інтерв'ю "Інтерфаксу" висловив думку про те, що Україна рано чи пізно стане членом НАТО.

За його словами, побоювання Росії з цього приводу зрозумілі, оскільки вступ України до НАТО приведе до руйнування інтеграційних і коопераційних зв'язків, і в першу чергу це торкнеться військово- промислового комплексу.

"Тисячі українців, зайнятих у цій сфері, у випадку вступу України до НАТО попросту залишаться без роботи, а український ВПК як виробництво перестане існувати", - констатувала Дума.

За його словами, саме "пронатівські настрої" Києва стали причиною згортання спільного російсько-українського проекту літака Ан-70.

У той же час, глава Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко заявляє, що можливий вступ України до Євросоюзу і НАТО сприятливий для Запорізької області.

"Наша область сьогодні активно включилася в інтеграційні процеси. Чверть всього зовнішньоторговельного обороту області приходиться на країни - члени Євросоюзу, настільки ж активно вони беруть участь і в інвестиційних процесах", - відзначив Червоненко в ході громадських слухань "Регіональний вимір європейської і євроатлантичної інтеграції України", що проходили в Запоріжжі.

За його словами, можливий вступ України до Євросоюзу і НАТО може означати для області підвищення рівня соціально-політичного розвитку.

"Люди самі повинні вибирати і розуміти, що НАТО - це не чоботи по нашій землі, а серія стандартів демократії, які захищають маленьку людину в правах, як і права європейської країни", - заявив Червоненко.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...