Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія знову при всіх звинуватила Україну в злодійстві

Субота, 10 червня 2006, 15:32

Міністр фінансів РФ Олексій Кудрін вважає, що Україна порушила Енергетичну хартію, здійснивши "несанкціонований відбір газу" взимку цього року.

Про це він сказав у суботу в Санкт-Петербурзі, повідомивши, що Росія закликає допрацювати Енергетичну хартію, і тільки після цього зможе говорити про її підписання.

За його словами, у Росії запитують, коли нею буде ратифікована хартія, але не порушується питання про внесення до неї змін.

Він відзначив, що Україна ратифікувала хартію, а взимку здійснила несанкціонований відбір газу, що є порушенням хартії. "Я дивуюся, що поки це не знайшло ніякого відображення на Заході", - сказав міністр фінансів РФ.

Разом з тим, у спільній заяві міністрів фінансів "групи восьми" говориться, що темпи росту світової економіки залишаються високими, але зберігаються ризики уповільнення росту внаслідок високих волатильних цін на енергоресурси і глобальних дисбалансів, що підсилюються.

Багатьом країнам, що розвиваються, необхідно істотне сприяння в розвитку торгівлі для того, щоб допомогти їм скористатися перевагами загальної лібералізації світової торгівлі, також відзначається в заяві.

Крім того, міністр фінансів Франції Тьєррі Бретон на прес-конференції в Санкт-Петербурзі заявив, що світове споживання газу до 2030 року підвищиться на 60% порівняно з 2000 роком.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування