Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вирішив, що Україну роздерла Конституція

Субота, 10 червня 2006, 18:25

Президент Віктор Ющенко вважає вдосконалення Конституції адекватною відповіддю загрозам територіальній цілісності та національній безпеці.

У своєму радіозверненні у суботу він назвав перегляд основного закону "ще одним висновок, який мусять визнати всі політичні сили, і в першу чергу автори конституційної реформи".

"Всі ми добре пам’ятаємо, в яких умовах приймалися зміни до Конституції. Це компромісне рішення було досягнуто заради головного – уникнути кровопролиття", - сказав Ющенко.

На його думку, "Конституція в її нинішньому вигляді не дає відповідь на проблему балансу влади між центром і регіонами, між президентом, урядом, парламентом".

"Країна постала перед необхідністю термінового пошуку адекватної відповіді на виклики, пов'язані з питаннями територіальної цілісності та національної безпеки. Не в останню чергу така ситуація стала можлива через недосконалість нинішньої Конституції", - сказав Ющенко.

"Тому нам всім разом потрібно пройти дискусію відносно вдосконалення Основного закону, посилення взаємодії між усіма інститутами влади", - наголосив він.

Він також наголосив, що вимагатиме від нової Верховної Ради першочергового прийняття закону "Про Кабінет міністрів", також прийняття присяги членів Конституційного Суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування