Гриценко поскаржився військовим на Гриценка

Неділя, 11 червня 2006, 16:58

Голова Ради Криму Анатолій Гриценко в аеропорту "Сімферополь" зустрівся з командуванням контингенту військовослужбовців США.

Як повідомляє прес-служба кримського парламенту, Гриценко подякував американським військовим за розуміння суспільно-політичної ситуації, що склалася на півострові у зв'язку з підготовкою до навчань "Сі бриз - 2006".

Гриценко зазначив, що протестні настрої населення стали наслідком непродуманих із боку міністерства оборони і міністерства закордонних справ України, що проігнорували необхідність своєчасного інформування і роз'яснення цілі та завдань цих навчань кримським органам влади й широким верствам громадськості.

Спікер кримського парламенту підкреслив, що в нинішній ситуації військові діяли відповідно до раніше підписаних міжнародних угод про проведення навчань.

За його словами, такі заходи проводитися в суворій відповідності з законодавством України та тільки після прийняття відповідних нормативних актів органами влади країни.

"Ми сподіваємося, що з усіх цих подій у Криму вищі військові чиновники України винесуть правильні уроки і надалі розвиватимуть військове партнерство з США та іншими країнами НАТО гласно і на принципах, зрозумілих широкій громадськості країни", - заявив Гриценко.

У неділю з аеропорту Сімферополя вилетять два літаки з 125 американськими резервістами на борту, що перебували у Криму для надання допомоги у підготовці українсько-американських навчань "Сі бриз".

У зв'язку з присутністю американських військових у Криму відбулися акції протесту проти НАТО і навчань за участю іноземних військових на території України.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...