Гриценко думає, що американці в Криму приваблюють туристів

Неділя, 11 червня 2006, 17:37

Міністр оборони Анатолій Гриценко переконаний, що військові навчання за участю представників іноземних держав позитивно впливають на курортний сезон.

Про це він сказав в ефірі програми "Звуки життя. Дійова особа" в рамках спільного проекту "Радіо свобода" і "Нашого радіо" в суботу.

"Якщо говорити про те, як військові навчання впливають на курортний сезон, то виключно позитивно, бо під час військових навчань в порти заходять іноземні військові кораблі, на них встановлюються "дні показу", коли і дорослі, і маленькі можуть піднятися на борт і подивитися. Це додатковий ресурс, що привертає увагу туристів", - сказав міністр.

При цьому, за словами Гриценка, нагнітанням ситуації навколо міжнародних навчань "користуються російські туристичні агентства". "Це зрозуміло, адже йде серйозна конкуренція за свої курорти" - заявив він.

Гриценко зазначив, що через акції протесту в Криму Україна була змушена перенести українсько-британські навчання "Тугий вузол".

"Можу сказати, що плануємо проведення навчань "Тугий вузол - 2006" лише силами українських повітряних сил. Це гірше, оскільки не дасть можливості відпрацювати питання взаємодії. Офіцери і генерали розчаровані, льотчики розчаровані. Їх розчарування повертається до Верховної Раді України, яка не прийняла відповідного рішення, і це дуже сумно", - сказав міністр.

Говорячи про ситуацію з підготовкою до проведення українсько-американських навчань "Сі бриз - 2006", Гриценко підкреслив, що в тому, що нині відбувається у Криму, насправді винні, по-перше, місцеві органи влади, які виявилися неадекватними тим завданням, які вони мають вирішувати, і, по-друге, ті політичні сили, які не змогли потрапити до парламенту, але закріпилися в місцевій влади й нині намагаються екстремістськими діями вдатися до реваншу".

Гриценко також висловив думку, що політики і політичні партії повинні скористатися тим, що в Україні протягом чотирьох років не буде виборів, для того, щоб чесно розповісти населенню про НАТО.

"У нашому суспільстві з різних причин не створено настільки потужних політичних партій, які могли б дозволити собі говорити з народом чесно. Навіть ті політичні партії, що поділяють європейські і євроатлантичні цінності, коли йдуть на вибори, сором'язливо замовчують питання НАТО", - сказав він.

"Нині, коли в нас відповідно до Конституції протягом чотирьох років не буде ніяких виборів, можна чесно говорити з людьми", - підкреслив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування